Pesceterians & fruterians

Οι pesceterians είναι οι vegetarians που τρώνε ψάρι. Αλλά ποιοι είναι οι fruterians ?

Όσο κι αν ακούγεται ανέφικτο, οι frutarians είναι οι χορτοφάγοι των οποίων όμως η διατροφή περιλαμβάνει μόνο φρούτα, σπόρους και ξηρούς καρπούς. Η βασική τους αρχή είναι ότι η όποια τροφή συλλέγεται χωρίς να πληγεί το φυτό. Η αντίστοιχη τάση ονομάζεται ‘frutarianism’ και αποτελεί υποκατηγορία της χορτοφαγίας ή σε απλή αργκό του vegeterianism. Όπως και η χορτοφαγία εφαρμόζεται για λόγους πειθαρχίας, ηθικής, αποτοξίνωσης, είτε συνδυασμού των τριών. Συνοπτικά:

Οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή αποτελείται σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 75% από φρούτα θεωρούνται fruterians.

Σε πλαίσια πληθυσμού και στην ουσία στο κατά πόσο είναι δημοφιλής η ψαροφαγία, σύμφωνα με το http://www.seafoodsource.com, θεωρείται σίγουρα δεδομένο ότι εξαπλώνεται. Χαρακτηριστικά, κατά το 2016, στην Αγγλία σημειώθηκε πτώση των πωλήσεων του κρέατος κατά 4% τη στιγμή που του ψαριού διατηρήθηκαν σε σταθερές τιμές.

Ο λόγος είναι ότι αποκλείει από τη διατροφή το κρέας και τα γαλακτοκομικά αλλά προσθέτει το ψάρι το οποίο παρέχει καλής ποιότητας πρωτεϊνη αλλά επιπροσθέτως βιταμίνη D και «καλά» Ω3 λιπαρά.

 Πρακτικά, η ψαροφαγία αποτελεί το επόμενο στάδιο της χορτοφαγίας και τείνει να διαδίδεται καθώς ο vegan που κουράστηκε επιλέγει να προσθέσει στη διατροφή του το ψάρι που αποτελεί πρωτεϊνη χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Όπως αναφέρεται τα πιάτα παύουν πια να έχουν ως κέντρο τους τα λαχανικά και τη θέση τους παίρνει το ψάρι. 

 

 

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *