Indian chicken curry

Στα πλαίσια της Ethnic Tuesday που καθιερώνουμε στο blog μας και λόγω αγάπης στο πικάντικο, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με Ινδικό κοτόπουλο κάρυ, μια συνταγή παρμένη από το www.cookpad.com την οποία και παραλλάξαμε σε κάποια σημεία.

Για τη συνταγή λοιπόν, χρειαστήκαμε:

  • 1600 γρ. κοτόπουλο μπουτάκια ή στήθος κομμένο σε κομματάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
  • 50 γρ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 ντομάτες κομματάκια
  • 1 ποτήρι γάλα καρύδας
  • 1/2 κ.γ κόλιανδρο ξερό
  • 1/2 κ.γ πιπέρι σε κόκκους
  • 1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ κάρυ
  • μοσχοκάρυδο, κύμινο, αλάτι (λίγο)
  • 4 ξυλάκια κανέλλα
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 3-4 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

  1. Βράζω ή σωτάρω το κοτόπουλο για δέκα λεπτά.
  2. Σε διαφορετικό τηγάνι (ή γουόκ) σωτάρω τη δάφνη, το μοσχοκάρυδο, τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλλα μαζί με το λάδι για ένα λεπτό, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω στη συνέχεια τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ.
  3. Προσθέτω ανακατεύοντας το κοτόπουλο στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και έπειτα τις ντομάτες με το γάλα καρύδας.
  4. Τέλος προσθέτω στο φαγητό μου το κύμινο, το αλάτι, την πάπρικα, τον κόλιανδρο και το κάρυ και το αφήνω να σιγοβράσει στη φωτιά για 10-15 λεπτά.

Το φάγαμε με ρύζι μπασμάτι και το βρήκαμε πολύ νόστιμο 🙂

Καλή επιτυχία !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *