Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Είναι από τις λεγόμενες συνταγές της γιαγιάς. Δοκιμάστε τη, δε θα χάσετε!

Θα χρειαστείτε:

  • 0,5 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2-3 φέτες του ψωμιού ψίχα
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι, κύμινο
  • 1 & 1/4 κούπες λάδι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 500 γρ.ντοματοχυμό

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα λεκανάκι ζυμώνω τον κιμά με το ψωμί, το αυγό, το σκόρδο και τα μπαχαρικά ώστε να γίνουν μια ενιαία μάζα.
  2. Ξεκινάω να πλάθω τα σουτζουκάκια και το καθένα ξεχωριστά το περνάω από επιφάνεια στην οποία έχω απλώσει ποσότητα αλευριού. Φροντίζω να ασπρίσουν ελαφρώς σε όλη τους την επιφάνεια.
  3. Ρίχνω τα σουτζουκάκια σε κατσαρόλα στην οποία έχω ζεστάνει 1 κούπα (ή και λιγότερο) λάδι και τα αφαιρώ ένα ένα όταν τηγανιστούν.
  4. Σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνω 1/4 κούπας λάδι και σβήνω με το ντοματοχυμό. Προσθέτω ένα κουταλάκι ζάχαρη και περιμένω μέχρι να δέσει η σάλτσα (βράσιμο 5 λεπτών).
  5. Ρίχνω τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στην έτοιμη κόκκινη σάλτσα.

Τα συνοδεύω με ρύζι, πουρέ ή μακαρόνια 🙂

Καλή σας απόλαυση !

 

Μια σκέψη για “Σουτζουκάκια σμυρνέικα”

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *