Ρεβύθια φούρνου

Θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. ρεβύθια
  • Μισό φλιτζάνι λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • 1 κ.σ δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό με μια κουταλιά σόδα 12 ώρες πριν τα μαγειρέψουμε.
  2. Μετά τις 12 ώρες, τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Αφαιρούμε με κουτάλα τρυπητή τον αφρό που σχηματίζεται.
  3. Σε 15 λεπτά τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα όπου έχω ρίξει το λάδι, το κρεμμύδι (κομμένο στα 4) και το αλάτι. Έκτοτε προσθέτω νερό που να τα καλύπτει 4 δάχτυλα και βράζω για περίπου 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνω τη ρεβυθάδα στο πυρέξ και προσθέτω τη ντομάτα σε κυβάκια, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το πιπέρι και την πάπρικα.
  5. Καλύπτω το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το βάζω στο φούρνο στους 200 C για 1 ώρα.

Ακολούθησε τη σελίδα μας στο fb για να μάθεις περισσότερα πάνω στην ιστορία του πιάτου !

Καλή επιτυχία!! 🙂

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *